Interview with a Yogi

Pia Tjelta

- skuespiller, filmstjerne, sexsymbol, designer, 3 barnsmor, humorist og yogini

Hvorfor gjør du yoga?

For å forsøke å bli et litt bedre menneske og for å forsøke å ta vare på det fysiske på en bra måte. Les: få finere kropp.

Hva er det beste som har skjedd deg på matta?

Det må være de gangene når jeg har blitt helt ubevisst tid og sted, når 90 minutter kjennes som to.  Men første gang jeg klarte hodestående må nok være noe av det jeg var mest nøgd med. Det er sjukt lenge siden altså! 

Hva er det verste som har skjedd deg på matta?

Kan aldri gå så galt på matta at det ikke var verdt det.

Favoritt asana?

Sier noen noe annet enn savasana her?? 

Favoritt yogaretning og hvorfor?

Jeg er mest glad i flow, fordi da er jeg bokstavelig talt mest i flytsone. Pluss at det er ganske så suggererende å flowe i flokk. 

Yogi som inspirerer deg ?

Du såklart! Min all time high favorittinstruktør og hun som lærte meg alt, min egen guru: Pia Maria Kozlowski. 

Hva yogerer du i ?

Helst bandha tights fra Run and Relax, verdens diggeste yogatøy som jeg ikke kan leve uten. 

Yoga med eller uten musikk?

Med såklart! 

Favorittchant?

Har aldri fått helt dreisen på den chantinga. 

Smser du fremdeles i savasana?

Haha. Neeeeei. 

Hva er det første du gjør etter en yoga økt bortsett fra å fyre opp siggen ?

Ja, hva er det bortsett fra å fyre opp siggen? Sjekke insta? 

Har yoga lært deg noe?

Ja, yoga har nok lært meg å være der jeg er. Og å være fornøyd med det. Det har lært meg å ikke være fordømmende, hverken mot meg selv, min egen innsats eller andre. Den har lært meg å holde fokus og samtidig å beskytte meg. Den har lært meg å ikke presse hverken andre eller meg selv for langt, å se i nåde til andre, min egen fysiske form, mitt eget hode. Yoga er jo kjærleik. Til alt, og alle. Det er ikke alltid jeg klarer det, men jeg etterstreber det og yogaen minner meg på hvorfor jeg bør fortsette å etterstrebe det. 

Foto: Birgit Solhaug

Foto: Birgit Solhaug