Interview with a Yogi

                                                 Vibeke Klemetsen

IMG_8675.JPG

Duggfrisk som få, vakker og alltid med 300 jern i ilden. Møt SuperYogini,  trebarns mor, Run & Relax -grunder, designer, blogger, modell, forfatter, programleder -Vibeke Klemetsen.

Hvorfor gjør du yoga? Fordi jeg elsker det, fordi ”it keep’s me sane”, fordi det får meg til å føle meg sterk, både fysisk og mentalt og fordi det tar meg med på en spirituell reise.

 

Hva er det beste som har skjedd deg på matta? Med yoga skjer det gode ting nesten hver gang jeg stiller meg på matta. Det meste kan ikke måles i fysiske prestasjoner, men det handler like mye om kontakten med pusten, læren om din egen kropp og ditt eget hode.

 

Hva er det verste som har skjedd deg på matta? Da jeg gjorde min første drop-back og jeg trodde læreren holdt meg!! Gikk i gulvet med hodet først og med et stort brak. Slet med nakkeproblemer i månedsvis etterpå.

 

Favoritt asana? Hodestående

 

Hat asana? Aldri vært naturlig bendy så alle bakoverbøyninger kan oppleves som hat på noen tidspunkt, men det er vel heller ingen asanas som har lært meg så mye som akkurat de.

 

Favorittyogaretning og hvorfor? Jeg er en ashtangi by heart og jeg har stort sett holdt meg til Ashtanga siden 2003, men jeg har snust litt på andre former og syns det er gøy og deilig, men jeg kommer alltid tilbake til min ashtanga praksis.

 

Yogi som inspirerer deg? Åh det er så mange, men Laruga Glacier, Kino Mc Gregor, Astrid Østbye og mange fler

 

Hva yogerer du i? Kun Run & Relax of course...beste yogatøyet som finnes!

 

Yoga med eller uten musikk? Alltid uten når jeg praktiserer selv, men når jeg underviser bruker jeg av og til musikk til savasana.

 

Favoritt yogatune? Devi Prayer med Craig Preuss

 

Favorittchant? Åpningsmantra og avslutningsmantra som vi bruker I Ashtanga

 

Hva tenker du på i savasana? Alt og ingenting, he he. Det er en stund da jeg virkelig prøver å koble helt ut, men som regel er det da jeg tenker mest, legger gode planer, samler tanker, skriver tekster og kjenner på masse kjærlighet.

 

Hva er det første du gjør etter en yoga økt? Jeg prøver å sitte stille en liten stund etter savasana, men som regel må jeg rushe i dusjen, kaste meg i bilen og komme meg på jobb. Da venter frokost og en stor kopp kaffe.

 

_MG_3516.jpg

 

Hvordan fester du? Fester ikke så ofte, men når jeg først slår til så drikker jeg med begge hender og danser på bordene, he he…neida, jeg koser meg maks og lever lenge på de festene der alt stemmer og jeg har det gøy! 

 

 

Når er du uyogisk? Oi, dette er jo litt vanskelig å svare på fordi spørsmålet er jo egentlig: Når er man «yogisk» og hvem har definert det å være «Yogisk»? 

 

Hvordan skeier du ut? Med smågodt, det er det beste jeg vet…men jeg angrer alltid etterpå da jeg kjenner at kroppen får sukkersjokk og jeg føler meg uggen i flere dager etterpå. Skeier jo også ut med en fest i ny og ne, men det syns jeg gir meg balanse i en ellers strukturert og hektisk hverdag. 

 

Hva er ditt beste råd? Å være seg selv, gjøre ting på din måte og ikke bry deg for mye om hva andre mener. 

 

Hva er det lureste du har gjort? Å begynne med yoga!

 

Hva angrer du på? Jeg prøver å ikke angre for mye over ting, da blir man jo bare bitter, men jeg tenker ofte på at jeg IKKE skulle lagt meg på behandlingsbenken hos en som driver med Nevroflex og som har «fucket» opp ryggen min, nervesystemet og immunforsvaret mitt. Etter 3 behandlinger med han har jeg aldri vært helt frisk eller vært foruten smerter. 

Hva har yoga lært deg? Å bli skikkelig godt kjent med meg selv, å finne en styrke både fysisk og mentalt som jeg aldri trodde eksisterte, og å bli et bedre og mer samlet menneske.

Vibeke er for tiden aktuell med tvprogrammet Bare Pasta

Her er bloggen hennes: http://vibekeklemetsen.no/

 

Foto: Fred Jonny, Mirta YogaPhotography.

Foto: Fred Jonny, Mirta YogaPhotography.